headerv7-NEW TRAILER-IMAGE3

buttons1
Agenda Biografie Bibliografie Multimedia Nieuws Links Contact
 

NIEUWS

De boekhouder van het rusteloze
Op 25 maart verschijnt de nieuwe bundel van dichter Norbert de Beule bij uitgeverij Contact: Boekhouder van het rusteloze. De bundel is geheel geïnspireerd op het werk van Fernando Pessoa. Norbert de Beule is 25 maart te gast op het festival 'Pessoa in Nederland' in het programma Pessoa herschrijven.

Over Boekhouder van  het rusteloze:
Al jaren ligt het Boek der rusteloosheid van Fernando Pessoa als een bijbel op het nachtkastje van Norbert De Beule. Ontelbaar zijn de zinnen die hij met potlood heeft onderstreept. Zinnen die hij zelf had willen schrijven. Tot hij besloot om ze gewoon te schrijven met enkele nieuwe taallichamen eromheen. Boekhouder van het rusteloze is tegelijk een dagboek, een dichtbundel, een reisgids zonder stratenplan, een toneelmonoloog, een schuldbekentenis, een ingewikkelde optelsom van citaten en verwijzingen, en niets van dat alles. Het is vooral een liefdesbrief aan een grenzeloos genie.
Boekhouder van het rusteloze is een bundel waarin 34 dichters vechten om een punt terwijl die ene ware dichter toekijkt in volmaakte rust.

'Koningskinderen' uitgesteld naar 27 t/m 29 maart
De première van Pessoa's nagelaten theaterfragmenten 'Koningskinderen' is verplaatst naar vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart. De oorspronkelijke uitvoering komend weekeinde kan geen doorgang vinden omdat actrice Lidewij Mahler zich door persoonlijke omstandigheden uit het stuk moest terugtrekken. Haar rol wordt overgenomen door actrice Evrim Kurç. Reeds aangeschafte kaarten blijven geldig en gereserveerde plaatsen kunnen zonder probleem worden omgezet naar één van de nieuwe data. Onze excuses voor het ongemak.

27 MAART 2009, 20.15 u.
28 MAART 2009, 20.15 u.
29 MAART 2009, 15.00 u.

SALON SAFFIER
(zie adres + route)
Entree: € 14,00
Spel: Evrim Kurç & Boris van den Wijngaard
Vertaling / inleiding: Michaël Stoker


Pessoafestival bijna uitverkocht
Utrecht - Het festival 'Pessoa in Nederland' dat van 1 t/m 30 maart plaatsvindt in Utrecht is bijna geheel uitverkocht. "Het is een overdonderend succes," zegt artistiek leider Marijke van Dorst. "Het geeft nog maar eens aan hoe geliefd Pessoa in Nederland is."

Pessoa op de radio
Aanstaande vrijdag 27 februari is het programma De Avonden van de VPRO gewijd aan Pessoa. Tussen 20:00 en 21:30 hoort u een gesprek met Michaël Stoker, Marijke van Dorst, voordrachten van Boris van den Wijngaard, fragmenten uit de radiodocumentaire 'De kist van Pessoa' en gezongen Pessoa-teksten... Ook online te beluisteren via: www.radio6.nl

Eerbetoon aan August Willemsen op 3 maart
Op 3 maart zullen uitgevers, vertalers en vrienden een eerbetoon brengen aan meestervertaler en schrijver August Willemsen. Onder de sprekers bevinden zich onder meer Willemsen's vrienden Kees Hin, Bauke Marinus en Paul Roelofsen. De laatstgenoemde is de 'Paul' aan wie de brieven in Willemsen's illustere boek 'Braziliaanse Brieven' zijn gericht...
Meer informatie

Onbekende teksten van Pessoa over Nederland
In de omvangrijke nalatenschap van de Portugese dichter Fernando Pessoa (1888-1935) zijn diverse onbekende teksten opgedoken waarin hij onder meer schrijft over Nederland en België....

Content Management Powered by CuteNews
 


sponsors2

Voor medewerkers (intern)

CMS:


 

Reserveringen

Webmail:

Webmail - Aanmelden

Webmail Logo
Webmail - Aanmelden
Uw E-mail Domeinnaam (zonder www):
E-mail Inlognaam:
E-mail Wachtwoord:

Secure login

Normal login